SHIELD%20valmis.jpg

Siinä pari erilaista pintakäsittelyversiota uusimmasta korustani. Hot Rok Shield on pidempään jo mielessä pyörinyt kilpiteemakoru. 

Nyt on pajaa sitten testattu tosimielessä, kun ensimmäisiä koruja sieltä valmistuu. Ergonomia on mielestäni nyt kohdallaan ja joka paikkaan on lyhyt matka, joten ei mee turhaa aikaa ja vaivaa kulkemiseen. Kiillotuskoneita olen sisäänajanut ja emaliuuniakin kokeillut. Viime viikolla valmistui ilmanvaihto ja sen kyllä huomas. Tila on vieläkin osittain autotalli ja siellä "tuoksuu" autotallilta, mutta nyt on ilmakin parantunut huomattavasti, kun asensin poistoilmapuhaltimen. Se on emaliuunin päällä ja vie samalla uunistakin tulevat katkut ulkoilmaan. Voi olla, että asennan vielä toisen tuohon kultasepän työpisteen yläpuolelle, kunhan näen, että miten kuuma siellä kesällä on.

Kaikenlaista muutakin on tullut tehtyä viime aikoina. Kävin koululla pitämässä emalointikurssin molemmille luokille. Kurssilla opetettiin emaloinnin perusteet yhdessä päivässä ja tehtiin paljon kokeiluja. Mahtavaa oli ja oppilaat olivat innokkaita oppimaan uutta ja ennakkoluulottomasti haastoivat minuakin. Oli todella antoisat kaksi päivää.

Kävin myös siellä valamassa koruaihioita kesäksi ja tilaukseen. Kesäsuunnitelmat meni tässä uusiksi, kun meidän osuuskuntaa pyydettiin pitämään koulun myymälää auki kesän ajan. Tätä me olimme jo suunnitelleet aiemminkin, mutta emme päässeet silloin neuvottelutulokseen, vaan nyt näkyy valoa ikkunassa. Huippu juttu!

Meitä on suuri joukko jäseniä, ketkä toimimme myyjinä kesällä. Ja jokainen tuo omia tuotteitansa myyntiin. Vastavuoroisesti myymme toisiemme tuotteita, sekä tietysti koulun tuotteita. Nyt vain suunnittelemaan huikeaa käsityökesää. Myymälä on siis Tuuma ja Tikki, Oulun Pikisaaressa. Tervetuloa tutustumaan.

Aloitin jo suunnittelemaan uusia koruja enemmänkin, mutta nyt lyön ne suunnitelmat jäihin toistaiseksi, koska täytyy saada kesäksi jotain myytävää valmiiksi. Teen aikaisempia suosikkikoruja sinne, sen mitä tässä nyt kerkiää, kun jotain emalitarvikkeita ja emaleita on vielä jossain matkalla Suomeen. Näillä näkymin sinne vien myyntiin Ice Bubbles-korvakoruja, muutaman parin Grille-korviksia, Lankakerä-rintakoruja ja useita yksittäisiä koruja. Lisäksi ajattelin tehdä Millefiori-nappikorviksia lisää, niin on jotain lapsillekkin, vaikka voi niitä tietysti aikuisetkin pitää. 

Tuonne kannattaa nyt kesällä tulla katsomaan laajaa koruvalikoimaa, kun sinne tulee useamman korulaisen valmistamia koruja. Näitä ei löydä kultasepän liikkeistä, vaan nämä ovat aivan erilaisia ja todella upeita. Virittelemme sinne ehkä myös jonkinlaista tee se itse-työpajaa, jossa voisi itse tehdä oman korun. Saas nähdä, että mitä me keksimme. Lisäksi sinne tulee muidenkin alojen jäseniltä tuotteita, joten tutustumisen arvoinen kesäkohde kaikille.

Olen myös tehnyt paljon suunnitelmia tulevaisuuteen. Tuntuu, että liiketoimintasuunnitelma elää koko ajan ja uusia ideoita pukkaa päähän koko ajan. Ehkä se siinä sitten jalostuukin. Ai niin, meillähän on kohta tulossa ihan mieletön juttu. Järjestämme korualaa Oulussa opiskelleille yhteisen suurluokkakokouksen toukokuussa. Sinne on tulossa useita kymmeniä eri aikoina opiskelleita ja nykyisiä opiskelijoita. Tutustumme toisiimme ja samalla verkostoidumme kunnolla. Jaamme tietoa ja kokemuksia, sekä hyviä vinkkejä alalla toimimiseen ja jatko-opiskelumahdollisuuksiin. Ehkä tuo on alkusysäys meidän kaikkien tulevaisuuden työllistymiseen. Lisäksi syömme hyvää ruokaa ja saunomme. On ollut kyllä mahtava olla tällaista suunnittelemassa, kun se on saanut niin innostuneen vastaanoton kaikissa luokissa. Tästä tulee toivottavasti perinne.