WP_20150118_19_11_31_Pro.jpgWP_20150118_19_10_44_Pro.jpg

Hyvää alkanutta vuotta blogin lukijoille!

Joulutauko on vietetty ahkerasti luonnostellen. Kaksi korusarjaa on työn alla. Kuvissa naisten korusarja, jossa aiheena on neljä vuodenaikaa. Kyllä on tullut harmaita hiuksia piirustuslehtiön ääressä.

Asiakkaan mieltymykset huomioon ottaen sain nuo puristettua ja nyt ne on hyväksytetty. Ei muuta, kuin valmistamaan.

Noissa on "kuningasajatuksena" muunneltavuus. Eri vuodenajan osia voi vaihdella korviksissa, kaulakorussa tai rintakoruna. Ainoastaan talvi-teema on kiinteänä rannekorussa. Onpahan paljon monikäyttöisempi koru ja voi vaikka fiiliksen mukaan vaihdella koruosaa. 

Värit tulee emalista. Alunperin ajattelin tehdä istuttamalla lasia, mutta "järki" voitti. Osia on paljon ja työmäärä inhimillisempi.

Miesten korusarjasta myöhemmin lisää.

 

Koululla puuhataan opiskelijoiden keskuuteen osuuskuntaa. Kävin kuuntelemassa ja menen seuraavaan suunnittelu-kokoukseen. Osuuskuntaa täytyy tosissaan harkita. Valmistumiseen on vajaa puolitoista vuotta ja koulun jälkeistä aikaa pitää valmistella. Yrittämisestä mulla on 16 vuoden kokemus, joten ei tuo pelota, mutta täytyy miettiä kaikkia vaihtoehtoja työllistymiseksi. Tällä alalla ei ole hirveästi vapaita työpaikkoja, vaan suurin osa hopeasepistä työllistyy omissa pajoissa tai tekee vain harrastukseksi. 

Minulla on tarkoitus myös työllistää itseni, mutta miten, se on vielä epäselvää. Kesällä alkaa todennäköisesti autotallin varustaminen korupajaksi.