Tollerit.jpg

Tänään valmistui pari kappaletta Tolleririipuksia. Toiseen tuli emaloitu korva. Väri ei nyt ihan täsmälleen ole tollerin, mutta lähelle kuitenkin. Tolleri nimenä oli itsellekkin vielä pari viikkoa sitten täyttä hepreaa. Kun sain tämän tilauksen, täytyi asiaan hieman tutustua. Tollerihan on siis Novascotiannoutaja.

Asiakas kun päivitti kuvan facebookkiin, niin kyselyt räjähti käsiin. Onhan se tietysti mukava, että kiinnostaa, mutta nyt kun ei oikein mitään tehdasta kerkiäis pistään pystyyn. Mulla alkaa kaksi näyttötutkintoa päällekkääin ja siinäpä se marraskuu taitaa mennä aika tehokkaasti. 

Huomenna näitä tulee muutama valusta, kun ennakoin hieman tulevaa. Jospa hätäisimmät sais omansa.

Tutkintoja alkaa siis kaksi: Kulttuurilähtöinen valmistaminen ja taidekäsityö. Kulttuurilähtöisessä valmistamisessa teen jotain ranskalaiseen kulttuuriin liittyvää. Ehkä jotain Art Deco-tyylisuuntaista emalikorua ois tulossa.

Taidekäsityössä teen kierrätysaiheisen korusarjan linnan juhliin. Aikaahan on vielä runsaasti, oho, eipä muuten ookkaan. Kuukaudessa pitäis miettiä materiaalit, valmistustapa, valmistaa ja asiakkaankin pitäisi vielä hyväksyä. Vielä kun sopisi asusteen kanssa, niin kaikki ois hyvin. Eiköhän se kuitenkin onnistu, kun tekee yhteistyötä vaatesuunnittelijan kanssa.