Pajakuvakollaasi.jpg

Kovasti odottamani näyttely lähestyy vauhdilla. Vajaa viisi viikkoa olisi vielä kestettävänä. Suunnitelmat esillepanosta pyörii koko ajan mielessä, mutta mitään lopullista ratkaisua ei ole vielä iskostunut päähän. Valot tilasin eilen ja kangaskauppaan pitäisi lähiaikoina suunnata, koska vitriinin takaseinä on jo aikansa elänyt. Mottoni on tässä näyttelyssä: "Vähemmän on enemmän". Koruja tulee kyllä runsaasti, mutta esillelaitossa toteutan minimalistista linjaa. 

Mites muuten on sitten mennyt? No, jatkoin opiskeluja syyskuussa PSK:lla Oulussa. Siellä alkoi Luovaa liiketoimintaa-jatkokoulutus, joka jatkuu helmikuulle. Haen sieltä markkinointi- ja liiketoimintaosaamista. Nyt on menossa TOP-jakso, jossa teen omaa liiketoimintasuunnitelmaa. 

Koruja en ole juurikaan tehnyt, mitä nyt vähän luonnostellut ja käynyt osuuskunnan yhteisesti vuokraamalla pajalla kuluttamassa aikaa. Oma paja on lähes valmis ja yllä muutama kuva eri valmistumisvaiheista. Pajan olen rakentanut todella pienellä budjetilla, koska olen tehnyt kaiken itse ja mm. tasot on haettu roskalavalta tai ostettu halvalla torista. Mosaikkiiseinä on tehty kokonaan oman talon rakennustyön ylijäämälaatoista. Seinän eteen tulee emalointiuuni, joten se kaipasi hiukan lämpösuojaa. Pajalta puuttuu enää laitteita ja koneita, mutta tässä opiskeluaikana ei niitä oikein raski ostaa. Eiköhän sitä keväällä sitten jatketa tuota korujen tekemistäkin. Saas nähdä, että mitä sitä keksii tulevaisuudessa...

Vuoden Artesaani-kilpailuunkin osallistuin, mutta mulla ei oikein kohdannut mikään siinä. Olisi pitänyt olla nuori ja olisi pitänyt tehdä kierrätysmateriaaleista. Toisaalta, käyttämäni hopea on kierrätettyä, mutta nuorta minusta ei enää saa tekemälläkään. Finaaliin pääsi pari nuorta koruntekijää ja onnea heille kilpailun loppusuoralle. 

Ai niin, onhan sitä muutakin tullut tehtyä. Suunnittelin liikemerkkinji uudelleen, koska en itsekkään tykännyt edellisestä versiosta. Sain uudet käyntikortit, jotka on vähän erilaiset, kuin yleensä. Svartille jo aikoinaan tilasin muoviset ja nyt jatkoin samalla linjalla ja olen todella tyytyväinen niiden ulkonäköön. 

Tilasin myös uudet "rasiat", joita aion ruveta jatkossa käyttämään. Niistä myöhemmin enemmän, mutta ainakin nekin on erilaisia ja ratkaisee monta ongelmaa. Ne on kuin tehty ikkunaemalointikoruille ja ehkä sellainen nähdään näyttelyssäkin, joten kannattaa tulla töllistelemään ja ihmettelemään jotain uutta.